"Лудогорец" прекрати едностранно договора на старши треньора Бруно Рибейро. Португалският специалист е уволнен дисциплинарно заради продължително отсъствие от работа при наличието на действащ и обвързващ двете срани контракт.

От клуба обясниха, че многократно са направили опити да се разберат с Рибейро за прекратяването на договора по взаимно съгласие и за определянето на обезщетението, тъй като такова не е било фиксирано в договора. До разбирателство с 39-годишния треньор обаче не се е стигнало.

"Клубът инициира дисциплинарно производство срещу Бруно Рибейро, което завърши с дисциплинарно уволнение на специалиста и с едностранно прекратяване на контракта му. Въпреки няколкократните писмени покани от страна на клуба да възобнови трудовите си задължения, Бруно Рибейро  продължаваше да не се явява на работа и да не изпълнява поетите с договора ангажименти", обявиха от "Лудогорец" на официалния си сайт.

Клубът е депозирал днес уведомлението в БФС и се очаква футболният съюз да се произнесе по прекратяването на договора.

В същото време "Лудогорец" е прекратил по взаимно съгласие договора на един от помощници на Рибейро - Андрю Смит, който вече се е завърнал в родината си.

В момента се водят разговори с другия помощник Марсело Чагас, който има желание да остане на работа в клуба и е възможно да му бъде предложена друга длъжност.

"Двамата помощници на Рибейро изпълняваха съвестно трудовите си ангажименти през целия период на преговори със старши треньора", уточниха разградчани.

dnevnik.bg