Шампионът от "Тур дьо Франс" Крис Фрум прекрати участието си в Обиколката на Испания.

Британският колоездач падна лошо в началото на вчерашния 11-и етап. Той стисна зъби и завърши най-тежката отсечка в тазгодишната "Вуелта". Медицинските прегледи обаче се показали фрактура на ладиевидната кост на крака.

Фрум се удари странично в бариера и каменна стена само шест километра след началото на етапа. Той се върна в основната група и изкачи заедно с другите фаворити първите три височини от първа категория. На четвъртата обаче, която беше от висша категория, колоездачът на "Скай" изостана и в крайна сметка финишира на 8:41 минути от победителя Микел Ланда.

Фрум обясни, че е имал голямо желание да продължи участието си в обиколката въпреки голямата загуба на време. След края на етапа обаче той е имал нужд от патерици, за да може да върви.

Състезателят на "Скай" се надяваше да стане третият колоездач в историята, който печели обиколките на Франция и Испания в един сезон. Досега това се е отдавало само на  Бернар Ино през 1978 г. и на Жак Анкетил през 1963 г.

Междувременно колоездачът на "Астана" Фабио Ару облече червената фланелка на лидер в обиколката. Той завърши втори зад съотборника си Ланда във вчерашния кралски етап, а в генералното класиране поведе с 27 секунди пред Хоаким Родригес и с 30 секунди пред Том Дюмолен.

dnevnik.bg