С изключително слаба и неорганизирана игра България загуби от Норвегия с 0:1, с което все повече и повече се отдалечава от класиране на Евро 2016, предаде репортер на БГНЕС.

На празния стадион „Васил Левски“, Лъвовете не впечатлиха с нищо и загубиха от също много слабия отбор на Норвегия. Двубоят започна доста предпазливо от страна и на двата тима. Играта се въртеше предимно в центъра на терена, с което нямаше кой знае каква интрига. Постепенно футболистите ни успяха, макар и за кратко да окупират полето на съперника.

В 20-та минута момчетата на Ивайло Петев пропуснаха невероятен шанс. Защитник на скандинавците фаулира Станислав Манолев на границата на наказателното поле. Това доведе до жълт картон за Светослав Дяков, който претендираше за дузпа и пряк свободен удар към вратата на съперниците ни. Ивелин Попов изпълни пряк свободен удар, но въпреки хитрият удар Ниланд изби в корнер. За съжаление хегемонията на българските футболисти не продължи дълго и норвежците се оказаха доминиращия отбор.

За щастие въпреки напрежението пред вратата на Божидар Митрев, гостите също не успяха да открият резултата. В крайна сметка първата част завърши при нулево равенство. Втората част стартира по-динамично. България отново имаше добър шанс да поведе в 52-та минута. Илиян Мицански раздвижи трибуните, като влезе в пеналта на противника, но бе блокиран успешно от отбраната на норвежците. Лошото за нашия тим се случи четири минути по-късно.

След перфектно изпълнено заучено положение от пряк свободен удар Йохансен намери абсолютно непокрития централен бранител Вегард Форен, който от близко разстояние не даде никакви шансове на Божидар Митрев. До края на мача норвежците доминираха в играта и се поздравиха с трите точки. В края на мача нервите на Минев не издържаха и след като фаулира норвежки футболист, той наруга страничния съдия, с което си спечели жълт картон. Лошото за нашия тим се случи четири минути по-късно Лошото за нашия тим се случи четири минути по-късно.

С успеха си Норвегия запази третата си позиция с актив от 13 точки, с което застана само на две разлика от Хърватия и Италия. България остава на четвърта позиция с осем точки и все по-малки шансове за класиране на Европейското първенство. В следващите мачове на 6 септември България гостува на Италия от 21:45 часа, Норвегия приема Хърватия, а Малта посреща Азербайджан. /БГНЕС