Германският отбор излезе начело в група D от квалификациите за Евро 2016. Световните шампиони изместиха Полша от върха след успех с 3:1 във Франкфурт.

Бундестимът поведе рано с гола на Томас Мюлер. След това Марио Гьотце вкара два пъти, а между попаденията му се разписа Роберт Левандовски.

С победата Германия събра 16 точки и вече има две повече от поляците. Ирландия спечели с лекота с 4:0 срещу Гибралтар и е трети с 12.

Германия и Полша изиграха хубав мач с много атаки и положения. Домакините очаквано бяха по-дейни и държаха повече топката. Съперникът им обаче отново показа добро лице и използваше всяка възможност, за да търси гола.

В 12-ата минута Бундестимът направи отлична атака отляво. След няколко бързи подавания Мюлер получи на празна врата и отблизо даде преднина на отбора си.

Седем по-късно Гьотце напредна отляво, преодоля защитник и с диагонален удар от границата на наказателното поле вкара за 2:0.

Полша намали след бърза атака в 36-ата минута. Тогава след много добро центриране Левандовски плонжира и беше точен с глава.

След почивката германците продължиха да атакуват. Те положиха усилия да вкарат и да си улеснят задачата, но нямаха и късмет. Гьотце имаше добра възможност и с хубав удар преодоля вратаря Лукас Фабиански, но улучи гредата.

В 82-ата минута играчът на "Байерн" все пак се разписа. Той вкара след добавка, след като Фабиански спаси удар на Мюлер.

Шотландия изпусна много добра възможност да се изравни с Полша, като загуби с 0:1 при гостуването си на Грузия.

Дневник