Българският национален отбор по волейбол се изкачи на осмо място в световната ранглиста на FIVB. Тимът, воден от Пламен Константинов, напредна с една позиция след обновяването на класацията на базата на резултатите от Световната лига.

Българските волейболисти събират 150 точки. Те спечелиха 24 точки от Световната лига, след като достигнаха до финала във втора дивизия. В него те загубиха от Франция, която впоследствие спечели Световната лига.

Бразилия остава начело в ранглистата с 360 точки, а в първата петица няма никакви размествания. Русия е на втора позиция с 324, а тройката се допълва от Полша с 285 точки. Следват Италия с 252 точки и САЩ с 215 точки.

Сърбия прави скок от осмо до шесто място, като събира 172 точки. С две по-малко има Аржентина. Германия пада с две позиции и вече е девета със 140 точки. Челната десетка се допълва от Куба. Кубинците събират 131 точки и изпреварва с две точки Иран. Французите са 12-и.

При жените България се изкачва с една позиция и вече е 20-а с 57 точки.

САЩ продължават да оглавяват класацията с 360 точки, а в първата тройка остават Бразилия с 302 и Китай с 278.

Италия се изкачва на четвърто място с 268 точки. Седем по-малко има Япония. Русия събра 183 точки и измести Доминиканската република от шестото място. Десетката се допълва от Сърбия, Германия и Южна Корея. 

Дневик