Отборът на Германия е на крачка от очакваното си класиране на европейското първенство догодина, след като записа трудна победа с 3:2 като гост на Шотландия. В следващите си две срещи германците се нуждаят от три точки, за да си гарантират и на практика участие на финалите във Франция.

През първото полувреме Бундестимът на два пъти дърпаше напред в резултата с попадения на Томас Мюлер в 18-ата и 34-ата минути, но допускаше изравняване след автогол на Матс Хумелс в 28-ата и гол на Макартър в 43-ата.

В 54-ата минута Илкай Гюндоган донесе победата на своя тим с попадение, дошло след страхотна комбинация с другия голмайстор Мюлер. До края на срещата германците бяха изключително разсеяни в защита, но домакините не успяха да се възползват от това.

Отборът на Португалия също постигна трудна, но много важна победа с 1:0 при гостуването на Албания в Тирана. Единственото попадение в двубоя падна едва в добавеното време, когато Мигел Велосо с глава успя да порази вратата на домакините.

С победата Португалия събра 15 точки в групата си и оглави еднолично класирането след грешната стъпка на Дания при гостуването на Армения, след която двата тима имат съответно 12 и 11 точки. 

dnevnik.bg