Старши треньорът на казахстанския "Иртиш" (Павлодар) Димитър Димитров-Херо заяви, че най-голямата грешка в кариерата му е напускането на националния отбор.

Специалистът отказа да коментира спекулациите, че ще смени настоящия селекционер Ивайло Петев начело на представителния тим, но си отвори вратичка с обяснението, че "във футбола невъзможни неща няма".

"Няма да открия топлата вода като кажа, че у нас много трудно се работи. Натискът срещу треньорите е огромен. Тези, които имат собствено мнение, са недолюбвани от собствениците и са игнорирани да работят в нормални условия и клубове. Затова повечето наставници търсят варианти в чужбина. Човек трябва да търси своето място под слънцето", коментира Димитров пред TV7.

"От позицията, която имам, не мога да критикувам, а и не е коректно да се изказвам относно националния отбор. Но ми е изключително болно от отзвука за представителния тим в чужбина. Той е лицето и огледало за българския футбол и когато тези резултати са лоши, се отразяват и на нас, специалистите. По този начин български треньори и футболисти по-рядко ще бъдат канени в чужбина", обясни треньорът.

"Аз съм се научил във футбола да не казвам "никога". Няма невъзможни неща. Преди време, когато напуснах националния отбор, направих една от най-големите грешки в своята кариера. Тогава се подведох по емоциите, тъй като имах желание да водя всекидневна работа", заяви Димитров.

Той определи загубения с 0:1 мач на националите срещу Норвегия в София като "обиден" и призна, че следи случващото се в "Левски".

"Естествено, че следя случващото се на "Герена", но няма какво да кажа. Далеч съм от кухнята, далеч от всекидневните неща в клуба. Обидно е "Левски" да бъде в това състояние. Ако се търсят причини, винаги може да се намерят. Отборът можеше да е по-нагоре в класирането, въпреки моментното състояние," заяви Димитров.

Той коментира и проваленото си завръщане начело на сините, след което между него и спортния директор Георги Иванов започнаха да прехвърчат искри.

"Пак ще повторя, че не съм казал една лоша дума срещу Георги, това че той го направи, е отделен въпрос. Ако аз не съм искал да дойда в "Левски", още в началото щях да кажа, че нямам желание. Аз съм приел нещата на 100%, бяхме се договорили и правех селекция. Но в същото време ми бе показано по ясен начин, че не съм желан на "Герена" . Всичко бе правено, за да ме унижат", завърши специалистът.

dnevnik.bg