ПАОК успя да си възвърне голяма част от заплатата на Димитър Бербатов от продажбата на фланелки с неговото име, както и от нов спонсорски договор.

Ръководството на клуба официално обяви, че вече има 14 000 поръчки за екипи с №10, който българският нападател ще носи през следващия сезон.

Всяка от фланелките струва 59.90 евро, което прави приблизително общо 840 000 евро приходи за клуба. Звездният статут на Бербатов в Гърция помогна на ПАОК и да подпише сериозен спонсорски договор. Според местните медии в момента текат заключителните преговори между солунския клуб и букмейкърската компания SportingBet.

От 2010 г. насам ПАОК рекламираше ОПАП - гръцкия държавен тотализатор. Офертата на лондонския букмейкър обаче е над два пъти по-висока, или иначе казано, около 2 млн. евро.

Бербатов подписа договор до края на сезона срещу годишно възнаграждение от 1.6 млн. евро. Освен това в контракта му има клаузи за допълнителни 600 000 евро, които ще се активират при изпълнението на определени условия.

С новия договор и покупките на феновете обаче голямото перо от бюджета на клуба, предвидено за заплащането на българина, вече е почти осигурено, още преди той да е изиграл първия си официален мач.

В момента 34-годишният Бербатов наваксва изоставането си с физическата подготовка, като набляга на индивидуалните занимания. Планът на спортно-техническия щаб е бившият футболист на "Манчестър юнайтед" да направи дебюта си за тима от Солун при гостуването на "Кабала" в Баку от Лига Европа на 17 септември.

dnevnik.bg