Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще пропусне най-важния мач на националния отбор за купа "Дейвис" през последното десетилетие - домакинството срещу Унгария в плейофите за изкачване в Първа група на зона "Европа-Африка".

Двубоите ще се играят на 18, 19 и 20 септември на червените кортове в Националния тенис център в София.

24-годишният Димитров няма да участва в турнир в този период, но между 28 септември и 1 ноември има заявени последователно пет състезания - три в Азия (в Куала Лампур, в Токио и мастърса в Шанхай) и две в Европа (в Стокхолм и мастърса в Париж).

В негово отсъствие първа ракета на България ще е Димитър Кузманов, който заема 286-ото място в световната ранглиста. Останалите избраници на капитана Тодор Енев са Димитър Кутровски (№311), Александър Лазов (№371) и Тихомир Грозданов (№1592).

"Момчетата от отбора са мотивирани и добре подготвени да се борят за победа. Напълно съм уверен, че могат да се справят, както вече го доказаха в мача срещу Латвия. Разбира се, ще разчитаме изключително много на подкрепата на публиката и призовавам хората да дойдат и да подкрепят нашите национали", сподели капитанът Енев, който е рекордьор по мачове и победи за България в купа "Дейвис".

Ако спечели двубоя с Унгария, България ще играе в Първа група на евро-африканската зона едва за втори път в историята си. Преди десет години националите за последно играха бараж за изкачване в по-горната дивизия, но загубиха от Украйна.

Дневник.бг