Младежкият национален отбор на България победи с класическото 3:0 гостите от Люксембург в квалификация за Евро 2017. Попаденията за "трикольорите" вкараха Боби Цонев, Антонио Вутов и Кирил Десподов. Това е втори пореден успех на момчетата на Антони Здравков, след като преди дни победиха Румъния като гост с 2:0. 

Още в 3-ата минута Минчев пропусна след пас на Антонио Вутов, малко по-късно отново Минчев пропусна да се разпише от добра ситуация.

България откри резултата в 17-ата минута, след като Боби Цонев успя да вкара топката във вратата на Руле, а асистенцията дойде от Антонио Вутов. В 28-ата минута Боби Цонев получи контузия и напусна играта, а на негово място влезе Десподов.

Антонио Вутов удвои в 35-ата минута на срещата, той пое топката с гръб към вратата, завъртя се и прониза вратата на Люксембург. Александър Василев вместо да стреля, потърси подаване към съотборник и не сполучи в 39-ата минута.

Малко по-късно Антонио Вутов пробва с глава да направи резултата класически, но ударът му мина встрани от вратата. В даденото от съдията 3-минутно продължение Десподов беше фаулиран на границата на наказателното поле от Фогел, който получи червен картон. Антонио Вутов застана зад топката и стреля, но топката излезе в корнер.

През втората част България намали темпото, но в 74-ата минута Гамаков отправи силен удар, но топката мина встрани от вратата. Кирил Десподов направи резултата класически в 78-ата минута, след като засече пас на Попадийн.

Малко по-късно Радослав Цонев отправи страхотен шут от около 35 метра, но кълбото беше избито от вратаря на гостите. В крайна сметка България победи с 3:0 и е на второ място в групата с актив от 6 точки, колкото имат Уелс и Румъния.

Гонг.бг