Ръководството на "Реал" (Мадрид) няма никакво намерение да се разделя със звездата си Кристиано Роналдо, потвърди президентът на испанския гранд Флорентино Перес.

Перес заяви шеговито, че е готов да продаде португалеца на френския шампион ПСЖ, само при условие че плати 1 милиард евро. Такава е сумата в клаузата за откупуване на играча в договора му.

"Ако ПСЖ наистина иска толкова много Кристиано, всичко е толкова просто - ще му се наложи да плати 1 млрд. евро. Във футбола е трудно нещо да се прогнозира, но към момента ние нямаме намерение да се разделяме с него през 2016 г. Неговият договор изтича чак след три години", каза Перес пред радио Cadena COPE.

През това лято в испанските и френските медии се появиха информации, че катарските собственици на парижани са набелязали Роналдо за трансфер. Според някои от информациите клубът е бил готов да предложи 150 млн. евро за португалската звезда, но опитите им са били спрени още в зародиш.

До момента единствено френският клуб се е опитвал да осъществи контакт с Роналдо, който има договор с белите до 30 юни 2018 г., когато ще е на 33-годишна възраст.

dnevnik.bg