Ръководството на "Лудогорец" обяви официално назначението на Едуард Ераносян за старши треньор.

От клуба съобщиха днес, че преговорите между двете страни са приключили успешно. Срокът на договора на 54-годишния специалист не беше обявен.

Ераносян влезе в треньорския щаб на "Лудогорец" в средата на август. Той беше назначен за помощник, но на практика водеше отбора вместо Бруно Рибейро, с когото по това време клубът започна преговори за прекратяване на договора му.

Тъй като преговорите се проточиха и на хартия португалецът продължаваше да е старши треньор, това забави назначаването на Ераносян. В крайна сметка през миналата седмица "Лудогорец" уволни дисциплинарно Рибейро заради продължително отсъствие от работа, след като не успя да се договори с него относно обезщетението.

"Наясно съм какви предизвикателства ме очакват вече като старши треньор и ще направя всичко по силите си, за да оправдая очакванията и на ръководството, и на феновете.  Имах време да се запозная с обстановката, преди да поема поста. Тук условията и организацията са отлични, целите са високи, което напълно отговаря на моите виждания", каза Ераносян пред клубния сайт.

В екипа на Ераносян остават помощникът му Радослав Здравков и кондиционните специалисти от Испания Серхио Марти и Хавиер Рамос. Новото име в щаба е треньорът на вратарите в националния отбор Любомир Шейтанов.

dnevnik.bg