Продажбата на сезонни карти за мачовете на ПАОК се е увеличила с 20%, откакто клубът от Солун представи Димитър Бербатов. Преди привличането на българския нападател са били продадени 7550 сезонни карти, а общият им брой вече е 9109, съобщават медиите в Гърция.

В ПАОК очакват и общата посещаемост в домакинските мачове да се увеличи заради бившия нападател на "Манчестър юнайтед".

Бербатов ще бъде най-скъпоплатеният играч в Гърция с близо 2 млн. евро годишна запалата. Голяма част от сумата обаче беше избита от клуба за по-малко от седмица.

Ръководството на ПАОК официално обяви преди няколко дни, че вече има 14 000 поръчки за екипи с №10, който българският нападател ще носи през следващия сезон. Всяка от фланелките струва 59.90 евро, което прави приблизително общо 840 000 евро приходи за клуба.

Звездният статут на Бербатов в Гърция помогна на ПАОК да подпише и сериозен спонсорски договор в лицето на букмейкърската компания Sporting Bet.

От 2010 г. насам солунският клуб рекламираше гръцкия държавен тотализатор ОПАП. Офертата на лондонския букмейкър обаче е била над два пъти по-висока - 2 млн. евро, твърдят медиите в Гърция.

Днес пък стана ясно, че Бербатов може да дебютира за ПАОК по-рано от очакваното. Той беше включен в групата за гостуването на "Верия" от третия кръг на Суперлигата.

Смяташе се, че планът на спортно-техническия щаб е 34-годишният голмайстор да направи дебюта си за тима от Солун при гостуването на "Кабала" в Баку от Лига Европа на 17 септември.

dnevnik.bg