"Левски" спечели с 1:0 столичното дерби в А група срещу "Славия" след три поредни загуби и двата отбора се изравниха в класирането.

Третата победа на сините от началото на сезона дойде след гол на Умар Диаби още в осмата минута след перфектното центриране на Живко Миланов.

Тя обаче доближи "Левски" само на три точки от лидерите "Литекс" и "Лудогорец". Столичните отбори имат по 12 точки, докато първото и второто място се делят с по 15. Сините са четвърти заради успеха в прекия двубой. Това е и първа победа за "Левски" от 15 август насам

Отборът на Стойчо Стоев завърши мача с човек по-малко заради изгонването на Мики Орачев в 73-ата минута, но "Славия" въобще не беше близо до изравняване на резултата до края на срещата.

Гостите от "Левски" бяха по-съзидателният и по-търсещият победата отбор, като към края на мача Роман Прохазка уцели и напречната греда.

В добавеното време Атанас Курдов излезе сам срещу вратаря Георги Петков, но не успя да го преодолее, а вторият му удар от малък удар беше изчистен на голлинията.

Иначе "Славия" можеше да изравни резултата моментално след откриването на резултата, като в последвалата атака Пламен Крачунов се оказа непокрит от защитниците на "Левски" при центриране, но защитникът не успя да уцели вратата от близко разстояние.

Всъщност, именно центриранията създадоха повечето опасности в полза на "Славия". Домакините обаче така и не се възползваха от перфектните възможности, като пропуск направи и Антон Карачанаков.

Най-доброто си положение "Славия" създаде в 70-ата минута на срещата, когато Петър Атанасов получи топката на далечна греда от Карачанаков, но неговият слаб удар беше спасен на голлинията от вратаря на гостите Боян Йоргачевич.

Малко по-рано пък Георги Костадинов имаше възможност да покачи на 2:0 в полза на "Левски", но неговият удар с глава премина край лявата странична греда на "Славия".

dnevnik.bg