Финалистът в Шампионската лига от миналия сезон "Ювентус" постигна първата си победа за сезона във всички турнири, като се наложи с 2:1 срещу "Манчестър сити" като гост. Италианците направиха обрат в срещата от първия кръг в груповата фаза на най-силния клубен турнир в Европа.

"Гражданите" излязоха напред в 57-ата минута след автогол на Джорджо Киелини. След това Марио Манджукич и Алваро Мората донесоха успеха на "старата госпожа".

Загуба допусна и другият отбор от Манчестър. "Юнайтед" също позволи обрат за 1:2 срещу ПСВ в Айндховен. Срещата беше белязана от тежката контузия на Люк Шоу в средата на първото полувреме.

Други изненади в първата вечер в Шампионската лига не се получиха. "Реал" (Мадрид) и ПСЖ спечелиха домакински победи. Испанците се наложиха с 4:0 срещу "Шахтьор", а Кристиано Роналдо вкара три гола, два от които от дузпи.

В най-очаквания мач между "Манчестър сити" и "Ювентус" "гражданите" не можаха да покажат желаното лице. Те започнаха по-дейно, като още във втората минута се наложи Джанлуиджи Буфон да прави решаващо спасяване. Опитният вратар имаше ключова роля за победата на отбора си.

По-късно гол на Пол Погба беше отменен заради засада. След това Фернандиньо стреля много опасно от въздуха от около 20 метра, но топката мина покрай гредата.

Срещата се оживи след 57-ата минута, когато "Сити" поведе. Тогава след ъглов удар Венсан Компани притисна Киелини и италианският защитник си вкара автогол. Бранителят поиска да бъде отсъдено нарушение, но съдията призна гола.

Малко след това Буфон спаси опасен удар на Рахим Стърлинг. "Ювентус" погледна напред, но и Джо Харт се справи с опит на Стефано Стураро да го преодолее.

Италианците изравниха чрез Манджукич в 70-ата минута, когато хърватският нападател засече центриране на Погба. В 81-ата Мората отбеляза много красив гол с отлично насочен фалцов удар.

В Айндховен другият английски представител "Манчестър юнайтед" имаше превъзходство през първото полувреме. Тежък удар беше принудителната смяна на Шоу след грубото влизане на Ектор Морено.

В 41-ата минута Мемфис Депай направи едно от типичните си влизания в наказателното поле и отблизо даде преднина на отбора си. В последните секунди обаче Морено засече с глава след ъглов удар и изравни.

Дневник