"Поморие" ще домакинства на "Левски" на стадион "Лазур" в Бургас в 1/16-финалите за Купата на България, обявиха от ръководството на черноморския клуб.

Както е известно, БФС определи двубоя между двата тима като рисков и прецени, че съоръжението на "Поморие" не е подходящо за домакинство на подобен съперник и най-вече агитката му.

Така мястото на срещата се промени, но датата и началният час остават същите. Тя ще се проведе на 24 септември (четвъртък) от 18.45 и ще бъде излъчвана пряко по "Диема спорт 2".

Ръководството на "Поморие" обеща да осигури безплатен транспорт на феновете си до Бургас и призова: "Поморие, да направим стадион "Лазур" сцена на нашия празник."

"Левски" пък има болезнен спомен от последната си визита на този стадион, където загуби спечелен мач срещу "Черно море" във финала на миналогодишната надпревара и така изпусна трофея.

Сериозни проблеми тогава създадоха феновете на тима, които изпочупиха и запалиха десетки седалки във всички сектори на съоръжението. Впоследствие представители на агитката се извиниха на община Бургас за случилото се, а отборът бе принуден от БФС да покрие ремонта.

dnevnik.bg