Завръщането на Кубрат Пулев на ринга се отлага за 17 октомври. Евентуалният мач на българския боксьор ще бъде в Карлсруе, а името на неговия съперник все още не е ясно.

Пулев не е се е боксирал от 15 ноември миналата година, когато беше нокаутиран от световния шампион Владимир Кличко. 34-годишният българин очакваше да се завърне на ринга на 26 септември.

Гала вечерта в Берлин по случай 35-годишния юбилей на "Зауерланд" обаче се отложи заради контузиите на двамата от боксьорите. Събитието беше преместено от столична зала "Макс Шмелинг" в Карлсруе.

"Здрав съм, благодаря на Бог. Подготвям се усърдно и чакам спокойно своя час. Никой не е застрахован от контузии. Те са неизменна част от професионалния спорт и особено от мъжки и твърд спорт като бокса, който изобилства от единоборства", обяви Кубрат Пулев на страницата си във "Фейсбук".

Днес стана ясно, че освен претърпялия инцидент Тайрон Цойге и получилия контузия Щефан Картел, един от спряганите за съперник на българина боксьор също не е имал възможност да участва, тъй като е получил аркада, от която е било невъзможно да се възстанови до 26 септември.

dnevnik.bg