Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров изтъкна, че законодателството в България е преди това на ФИФА. С думите си той обясни, че ако клубът бъде обявен в несъстоятелност, няма да се отнемат точки.

ФИФА потвърди искането си БФС да отнеме 15 точки на червените заради загубени дела. Футболният съюз твърди, че "остава непреклонен в позицията си да забави максимално отнемането на точки до произнасянето на българския съд по искането за обявяване на ПФК "ЦСКА" АД в несъстоятелност".

Тодоров определи пред Bulgaria On Air отговора на БФС за добър. "Има изпратено писмо от БФС до ФИФА, че ЦСКА най-вероятно ще влезе в процедура по несъстоятелност и ще влезе синдик в клуба. Писмата дойдоха още преди два дни, ние сме абсолютно запознати. Те ще се съобразят с българското законодателство. Работим сравнително добре за този казус с БФС, в синхрон сме."

Делото за обявяване на ЦСКА в несъстоятелност е насрочено за 24 септември. "Има технологично време за решението и то най-вероятно то ще излезе през октомври. Аз нямам право да се разплащам в момента с никой кредитор, защото бих изпреварил държавата като кредитор. И после синдикът ще иска парите обратно. Синдикът ще преговаря с всички кредитори, и тогава вече ще има план", заяви Тодоров.

Той допълни, че в момента акциите на ЦСКА "са в повече от 85 човека, а мажоритарният собственик не е Инджов."

Дневник