"Челси" победи с 2:0 "Арсенал" в среща от шестия кръг във Висшата лига. Сините стигнаха до успеха с головете на Курт Зума и Еден Азар през второто полувреме.

Топчиите останаха с човек по-малко в края на първата част, когато Габриел беше изгонен. В 79-ата минута Санти Касорла получи втори жълт картон и също напусна терена.

Воденият от Жозе Моуриньо отбор спечели втората си победа за сезона и се надигна след двете поредни поражения в първенството. Шампионите продължиха и серията си срещу "Арсенал", като вече в девет мача във Висшата лига са непобедени.

Двубоят влезе в руслото на дербитата, които Моуриньо води - с добра тактическа дисциплина и липса на много зрелищни моменти. В началото "Арсенал" пое инициативата и разиграваше повече в опит да стигне до предни позиции.

От средата на първото полувреме постепенно "Челси" започна да задържа повече топката. В края на частта дойде и моментът, който промени хода на мача.

Диего Коща игра неспортсменски срещу Лоран Кошчелни. В последвалото спречкване се включи Габриел, който си изпусна нервите и получи червен картон.

След почивката "Челси" се насочи в атака. Сините положиха усилия и успяха да поведат в 53-ата минута. Тогава Франсеск Фабрегас центрира от фаул, а Зума изскочи при далечната греда и отблизо засече във вратата.

"Арсенал" успяваше да удържи резултата, но в 79-ата минута остана с девет души. Имащият вече жълт картон Касорла влезе остро срещу Фабрегас и беше изгонен. В добавеното време Азар стреля и след рикошет топката влезе във вратата на Петер Чех.

В последните секунди "Арсенал" можеше да намали, но защитата и вратарят Асмир Бегович се справиха с удари на Оливие Жиру.

"Челси" е десети със седем точки, а "Арсенал" е четвърти с десет.

Дневник