"Байерн" (Мюнхен) записа петата си поредна победа от началото на сезона в Бундеслигата и така продължава да води в класирането с пълен актив от 15 точки.

Баварците се наложиха с 3:0 над новака "Дармщат" като гост, без да изпитват особени затруднения, въпреки че Хосеп Гуардиола реши да даде почивка на голяма част от титулярите си.

Сред стартовите 11 място не намериха Томас Мюлер, Чаби Алонсо, Тиаго Алкантара и Филип Лаам, а Роберт Левандовски дори не беше в групата.

"Байерн" започна с натиск двубоя и след няколко пропуска на Артуро Видал и Дъглас Коща се стигна до първото попадение. В 20-ата минута Видал изстреля топовен шут от около 20 метра и с помощта на дясната греда топката влезе в мрежата.

"Дармщат" реагира светкавично и веднага взе инциативата. Последваха пропуски на Щроо-Енгел, който се озова сам срещу вратаря, но не завърши добре, и на Марсел Хелер, който не успя да уцели вратата от изгодна позиция.

След почивката баварците отново поеха пълен контрол над мача и след няколко неуспешни опита стигнаха до второ попадение, което на практика реши изхода на мача. В 62-ата минута Кингсли Коман отбеляза дебютния си гол за клуба, възползвайки се от пас на Себастиан Роде.

Няколко секунди след гола, Роде също записа името се сред голмайсторите, оформяйки крайния резултат. Комфортната преднина позволи на Гуардиола да пусне в игра Хавиер Мартинес, който не беше играл от дълго време заради серия от контузии. На терена се появиха още Томас Мюлер и Чаби Алонсо.

През идната седмица предстои междинен кръг, в който "Байерн" е домакин на един от основните си конкуренти за титлата - "Волфсбург", което бе и причината много от футболистите на шампиона да получат почивка.

"Вълците" пък днес победиха с 2:0 "Херта" с две попадения на Бас Дост в последните 15 минути на мача и събраха 11 точки, с които заемат третата позиция в класирането.

Дневник