Защитникът на "Челси" Курт Зума наля още вода в скандала около поведението на нападателя Диего Коща в дербито на Висшата лига срещу "Арсенал" в събота, като обяви, че той си е мошеник по принцип.

Това предизвика нова вълна от реакции срещу Коща, който предизвика червения картон на Габриел вместо сам да бъде изгонен от игра.

Футболната асоциация на Англия обяви, че разследва поведението на Коща и Габриел в скандалната ситуация в края на първото полувреме.

Зума беше принуден да се извини за думите си, че Коща е същият мошеник и провокатор и на тренировка.

"Съжалявам за неудобството. Английският не ми е първи език. Нямах намерение да обвиня никого в измама", заяви той няколко часа, след като медиите във Великобритания предадоха първите му думи.

А те бяха: "Всеки познава Диего - това момче обича да мами много и да разкарва съперниците си от своята игра. Точно това се случи срещу "Арсенал".

По-късно Зума заяви, че испанският национал е играч, който притиска съперниците и затова "го уважавам много". "Той е наистина добро момче в живота и ние сме много горди с него", добави французинът в пояснителните бележки.

Пресаташето на "Челси" също извини Зума със слабото познаване на английския език. "Неправилно е да се взимат директно думите на един млад играч, който използва своя втори език точно след мач. Той е разочарован, че думите му са използвани за атака на приятел и съотборник", заяви пресаташето.

Футболната асоциация разследва действията на Коща за "грубо поведение", което не е видяно от съдиите. Става въпрос за първия инцидент с Лоран Кошчелни в 43-ата минута.

Габриел, който получи червен картон, ще трябва да отговаря за неспортсменско поведение, а двата клуба са разследвани заради неумението да контролират поведението на играчите си.

Дневник