Бащата на Григор Димитров - Димитър Господинов, се опита да защити сина си от критиките, които му бяха отправени заради отказа му да играе за отбора на България за купа "Дейвис".

Тимът загуби с 2:3 от Унгария в плейофа за влизане в първа група на евро-африканската зона, а Григор оправда отсъствието си с натовераната програма, която има през месеца.

По време на самия турнир обаче, той публикува в една от социалните мрежи снимка от почивката си.

"Григор има фенове и по света, не само в България. Решението е взето много отдавна, програмата се прави преди една година. Кой ти казва, че България ще играе за първа група септември месец? Преди една година, ако сме го знаели това нещо, може би програмата щеше да бъде съставена по друг начин", заяви Господинов пред bTV.

Той категорично отрече обвиненията на капитана на българския тим Тодор Енев, че синът му е пропуснал турнира, тъй като вече има необходимата бройка мачове, които се изискват, за да си осигури участие на олимпиадата догодина.

"Нищо подобно. Това че капитанът е некомпетентен, какво да направя аз. Скоро ще има изявление по повод изказването на Тодор Енев и ще разберете много неща. Някой, като не може да си свърши работата, не може да търси причините в друг. Защо само един Григор има? Защо търсите причината само в един спортист", попита Господинов, като допълни, че очевидно грешката е и в родната федерация.

На въпрос, дали Димитров съжалява за това, че не е участвал в мачовете на България, Господинов отговори: "Защо да съжалява. Той си има програма и я следва. Купа "Дейвис" не влизаше в тази програма".

Бащата на тенисиста отказа да коментира дали раздялата на сина му с Мария Шарапова се е отразила на представянето му на корта.

Дневник