Селта разби с 4:1 Барселона на стадион "Балайдос" и записа впечатляваща победа в Примера. Това бе и първа загуба за "каталунците" от началото на сезона, които до този момент имаха пълен актив от точки.

Два гола за домакините мушна Яго Аспас (30 и 56-ата минута), по един добавиха Нолито (26) и Джон Гуидети (83). Почетното попадение за гостите вкара Неймар (80).

Като цяло Селта тотално надигра Барса и меко казано се подигра с именитите "каталунци". Така Селта записа едва втора победа от последните си 11 мача срещу Барса.

Загубата на Барселона даде шанс на Реал Мадрид да заеме първото място в Примера дивисион. Кралския клуб се възползва от издънката на най-големия си конкурент и след труден успех с 2:1 в Билбао срещу Атлетик, вече има 13 точки, колкото и Селта.

Френският нападател Карим Бензема отбеляза и двата гола за своя отбор, който имаше трудности, но успя да измъкне ценния успех. Кристиано Роналдо пък отново не стигна до попадение №500 в кариерата си.

Поражението остави Атлетик само с 3 точки от 5 мача и затова логично баските са близо до дъното, като се нуждаят от подобрение в играта си, за да се изкачат в класирането.

Днес.бг