"Левски" се промъкна драматично до осминафиналите на купата на България, след като победи с 4:2 "Поморие" след дузпи на стадион "Лазур" в БУргас.

Двата тима не успяха да си отбележат голове в редовното време и продълженията, а при изпълненията на наказателните удари сините бяха по-хладнокръвни, а вратарят им Боян Йргачевич спаси два удара на играчи на лидера в Б група.

Сините контролираха играта през цялото редовно време, но направиха няколко сериозни пропуска и така не успяха да реализират предимството си. В края на продълженията "Поморие" остана на терена с девет души, след като последователно бяха изгонени двама тяхни играчи.

Първото опасно положение в срещата бе за символичните домакини. В 17-ата минута Стефан Стаматов бе изведен отлично сам срещу Боян Йоргачевич, но вратарят се намеси великолепно и спаси.

Последваха по-силни минути за "Левски", като първата възможност за тях бе пред Атанас Курдов. Нападателят бе изведен добре от Владимир Гаджев, но защитник на "Поморие" му попречи да стреля.
Няколко минути по-късно Курдов стреля от границата на наказателното поле, но вратарят на домакините изби в корнер.

В 31-ата минута "Левски" извърши принудителна смяна и на мястото на Мигел Бедоя на терена се появи Георги Костадинов. До почивката и двата тима не успяха да стигнат до положения, а на полувремето Стойчо Стоев пусна в игра Денис Махмудов на мястото на Джерми де Ноойер .

Това раздвижи играта на сините и те все по-често стигаха до добри положения в предни позиции. В 49-ата минута играчите в синьо направиха страхотна многоходова атака, а топката се озова в Махмудов, който обаче стреля встрани от целта.

В следващата си атака гостите стигнаха до нова страхотна възможност. Мики Орачев проби по лявото крило и върна назад към наказателното поле към Гаджев, който от страхотна позиция стреля покрай вратата.

В 66-ата минута Стойчо Стоев направи втората си принудителна смяна и на мястото на Орачев влезе Веселин Минев. До края на редовното време сините контролираха мача, но не успяха да стигнат до гол, докато "Поморие" се защитаваше добре и вкара мача в продължения.

В шестата минута на първото продължение Курдов направи сериозен пропуск. Нападателят получи топката на добра позиция в наказателното поле, но не успя да я овладее и с лек удар я прати в аут.

В 109-ата минута "Поморие" остана с човек по-малко, след като Яни Пехливанов получи втори жълт картон за нарушение срещу Роман Прохазка. Седем минути по-късно към съблекалнята го последва и съотборникът му Даниел Стоянов, който остави тима си с девет минути в заключителните минути.

В 122-ата минута късметът покри черноморския тим, след като изстрел на Радослав Цонев срещна напречната греда.

Ударите от бялата точка започнаха с гол на капитана на "Левски" Роман Прохазка. "Поморие" изравни, а Георги Костадинов вкара втори гол за сините. Боян Йоргачевич спаси изстрела на Славчо Шоколаров, а Макс Карнер направи аванса на столичани 3:1.

Домакините намалиха пасива си, а Курдов направи поредния си пропуск в мача и така даде възможност на съперника да изравни. Изстрелът на Георги Петков обаче бе спрян от Йоргачевич, а Владимир Гаджев прати тима си в следващата фаза, реализирайки за 4:2.

Дневник.бг