Григор Димитров започва да работи с аржентинския специалист Франко Давин, съобщи близкият до екипа на българина сайт webcafe.bg. Първият им съвместен турнир ще бъде в Куала Лампур (Малайзия), който започва в понеделник.

Слуховете, че бившият треньор на Хуан Мартин дел Потро и Гастон Гауидо ще работи с Димитров се появиха още през юли от аржентинския журналист Клаудио Федеровски. Официално потвърждение на информацията обаче все още няма.

В момента треньор на българския тенисист е шведът Йохан Йортегрен. Двамата започнаха съвместна работа след раздялата на хасковлията с австралиеца Роджър Рашийд след "Уимбълдън".

В интервю за "Дневник" личният мениджър на Димитров Георги Стоименов обяви, че "по-скоро партньорството им изглежда дългосрочно", отколкото краткосрочен вариант и че двамата ще пътуват за Азия.

Днес обаче Димитров е заминал за Малайзия заедно с Давин, като се очаква двамата да изкарат тестов период, който ще включи и следващия турнир - в Токио.

45-годишният специалист е свободен, откакто в средата на юли приключи дългогодишното му партньорство с Хуан Мартин дел Потро. Двамата работеха заедно от 2008 г.

Под ръководството на Давин Дел Потро спечели US Open през 2009 г., a през 2010 г. се изкачи до четвъртото място в световната ранглиста.

Със същия треньор най-големите си успехи постигна и Гаудио, който през 2004 г. спечели "Ролан Гарос",  а година по-късно стигна до петото място в ранглистата.

Дневник.бг