Григор Димитров ще се изправи срещу португалеца Жоао Соуса или квалификант в първия си мач на турнира от категория "АТП 250" в Куала Лумпур.

Българският тенисист почива в първия кръг като поставен под №4 и ще започне участието си директно от осминафиналите.

За 24-годишния хасковлия това ще бъде първи мач след загубата срещу Михаил Кукушкин във втория кръг на US Open. Световният номер 19 ще запише и първото си участие в откритото първенство на Малайзия.

Соуза, който е шампион в Куала Лумпур от 2013 г., стартира от първия кръг и очаква един измежду четиримата тенисист, които ще влязат в основната схема през квалификациите.

Димитров все още няма победа срещу 26-годишния португалец, който заема 53-ото място в ранглистата. Българинът загуби и двете им досегашни срещи - с 6:3, 3:6, 4:6, 7:5, 2:6 в първия кръг на US Open през 2013 г. и с 4:6, 1:6 на чаланджър в Испания през 2008 г.

Другите два мача в тази втора четвърт на основната схема в Малайзия са Сам Грот срещу Бенямин Бекер и Александър Зверев срещу Жереми Шарди.

Поставен под номер 1 в Куала Лумпур е Давид Ферер от Испания. Той ще срещне във втория кръг чеха Радек Щепанек или тенисист от квалификациите.

В долната половина поставените са испанецът Фелисиано Лопес (№2), хърватинът Иво Карлович (№3), австралиецът Ник Кириос (№7) и канадецът Вашек Поспишил (№8).

Миналогодишният шампион Кей Нишикори няма да защитава титлата си.

Дневник