"Манчестър юнайтед" е новият лидер във Висшата лига. "Червените дяволи" победиха гостуващия "Съндърланд" с 3:0 и събраха 16 точки, за да изпреварят с една градския съперник "Сити", който по-рано днес допусна втора поредна загуба в шампионата.

Мемфис Депай откри резултата в добавеното време на първото полувреме, а секунди след началото на втората част Уейн Рууни сложи край на головата си суша във Висшата лига, за да удвои. В продължението на мача Хуан Мата оформи убедителния успех на "Юнайтед".

Отборът на Луис ван Гаал не оказа сериозен натиск в началото и изпитваше трудности в създаването на голови положения през първата част. Най-близо до гол беше Депай в 25-ата минута, но неговият удар от дистанция беше спасен от Костел Пантилимон.

В четвъртата минута на добавеното време обаче холандецът откри резултата. След страхотен 50-метров пас на Блинд, Хуан Мата свали топката към далечната греда, откъдето Депай нямаше проблем да реализира в опразнената врата.

Само 38 секунди след началото на втората час "Юнайтед" удвои аванса си. Мата изведе дясно Антони Марсиал, който проби чудесно към аутлинията и сервира топката за Рууни, който отблизо с бедро откри головата си сметка във Висшата лига.

"Съндърланд" можеше да се върне в мача десет минути по-късно, но Давид де Хеа спаси изстрел на Ола Тойвонен. Марсиал пък пропусна шанс да се разпише в трети пореден мач след неточен удар с глава.

В добавеното време на мача "Юнайтед" стигна до трето попадение. Ашли Йънг центрира в наказателното поле и играчът на мача Мата ознаменува отличната си игра с гол, за да оформи крайния резултат. 

Днешният ден сложи край и на последната серия без загуба от началото на сезона, след като "Лестър" отстъпи с 2:5 срещу "Арсенал" у дома.

Голмайсторът на Висшата лига Джейм Варди откри резултата в 13-ата минута. "Лисиците" пропуснаха шанс да удвоят малко след това и Тио Уолкът изравни в 18-ата минута след извеждащо подаване на Санти Касорла.

Последваха минутите на Алексис Санчес, който напомни за формата си от миналия сезон и вкара три гола. Чилиецът направи 2:1 в 33-ата минута, а 13 минути след почивката покачи на 3:1 след асистенция на Месут Йозил. Девет минути преди края Санчес оформи своя хеттрик.

Варди намали до 2:4 в 89-ата минута с шестия си гол за сезона, който го изкачи еднолично начело при голмайсторите. В добавеното време влезлият като резерва Оливие Жиру оформи крайния резултат.

"Лисиците" имаха три победи и три равенства в досегашни си шест мача, но след поражението срещу "артилеристите" вече заемат шестото място с 12 точки, колкото има и петият "Тотнъм".

"Арсенал" се придвижи до четвъртата позиция с актив от 13 точки, с колкото е и третият "Уест хем". "Чуковете" имаха шанс да се изравнят с "Манчестър сити", но завършиха 2:2 при домакинството си на новака "Норич".

Два гола на Даниел Стъридж и един на Джеймс Милнър пък дадоха глътка въздух на Брендън Роджърс, след като "Ливърпул" спечели трудна победа с 3:2 срещу "Астън вила" на "Анфийлд". "Мърсисайдци" събраха 11 точки и вече са седми, след като прекъснаха серията си от четири поредни мача без победа във Висшата лигал

Дневник