Италианският шампион "Ювентус" допусна трета загуба от началото на сезона и остава с незавидните пет точки след изиграването на шест кръга.

"Старата госпожа" падна с 1:2 при гостуването на "Наполи", за който това беше едва втори успех от началото на сезона в Серия А.

Лорернцо Инсиние и Гонсало Игуаин донесоха успеха на стадион "Сан Паоло", а гостите можеха да се доберат до точката в края на мача, но не бяха достатъчно прецизни пред вратата на Пепе Рейна.

Инсиние откри резултата, но по-късно се контузи в коляното и трябваше да бъде заменен от Дрийс Мертенс. В 26-ата минута той направи точно двойно подаване с Игуаин и стреля в близкия ъгъл, а с този гол отбеляза подобаващо 100-ия си мач в Серия А.

Игуаин удвои в 62-ата минута след самостоятелен пробив отляво след грешен пас на Ернанес и прецизен удар към вратата на Джалнуиджи Буфон.

Французинът Марио Лемина даде някаква надежда на тима от Торино веднага след това, когато беше забравен от защитата на "Наполи" и получи топката на чиста позиция след центриране отляво.

До края "Ювентус" игра настойчиво и търсеше изравнителното попадение, но пропуски направиха Пол Погба и влезлият като резерва Алваро Мората.

По-рано "Рома" победи "Карпи" с 5:1, като домакините водеха с 3:0 само след половин час игра с три гола, вкарани в рамките на само седем минути.

Лошата новина беше свързана с контузиите на Един Джеко, Францеско Тоти и Сейду Кейта. Босненският нападател има разтежение в дясното коляно, докато другите двама са с мускулни травми и ще трябва да изчакат до 48 часа, за да разберат колко сериозно е положението.

След този успех "Рома" е на четвърто място в класирането с 11 точки, с четири по-малко, но и мач повече от лидера "Интер".

Дневник