Няколко дни, след като загуби първи точки в Бундеслигата през този сезон, "Борусия" (Дортмунд) допусна втора грешна стъпка в първенството и направи ново равенство.

Възпитаниците на Томас Тухел завършиха 2:2 с новака "Дармщад" у дома, като водеха в резултата до самия край на срещата.

След поредната си грешна стъпка жълто-черните останаха на четири точки от лидера "Байерн" (Мюнхен), който има пълен актив от 21 точки. Третият в подреждането - "Шалке" е на точка от вестфалския тим. "Дармщад" пък е на десета позиция с десет точки.

Марсел Хелер откри в 17-ата минута за гостите, а след това тимът се затвори в собствената си половина и не позволи на "Борусия" да отговори до почивката. Пиер-Емерик Обамеянг пропусна две добри възможности за жълто-черните в средата на полувремето и с това интересните положения в него се изчерпаха.

След почивката "Борусия" продължаваше да играе безидейно, но това се промени след влизането в игра на Аднан Янузай в 59-ата минута, който зае мястото на неубедителния Марко Ройс.

В 63-ата минута след хубава атака и далечен пас към Матиас Гинтер, топката се озова в Обамеянг и той завърши прецизно за 1:1. Попадението окрили домакините и след осем минути те стигнаха до пълен обрат. Янузай изведе в коридор Боамеянг, който отново бе безкомпромисен и изведе тима си напред.

Този гол успокои вестфалци, а треньорът Томас Тухел не направи смени, въпреки че имаше право на още две. Това изигра лоша шега на тима и той допусна изравняване в самия край на срещата, като точен бе Айтач Сулу.

Дневник