Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг на турнира в Ухан. Най-добрата българска тенисистка загуби с 6:2, 2:6, 5:7 от италианката Камила Джорджи в драматичен мач, който премина през куп обрати и продължи два часа и пет минути.

Пиронкова сервираше за победата при 5:4 в третия сет и дори имаше мачбол, но го пропусна и след това допусна обрат. 27-годишната българка записа първа загуба в четвъртия си мач срещу 23-годишната италианка, която заема 33-ото място в световната ранглиста.

Пловдивчанката отпада в първия кръг на трети пореден турнир, а срещу Джорджи допусна четвърто последователно поражение и общо седма загуба в последните си десет мача.

Пиронкова можеше да прекъсне лошата си серия, но не успя да се справи с постоянните си възходи и спадове в двубоя. Тя започна отлично, проби още в първия гейм и след това затвърди предимството си. Българката печелеше подаванията си, без да даде шанс за връщане на пробива на съперничката. В седмия гейм тя за втори път проби, след което при свой сервис приключи първия сет.

Втората част също започна по-най-добрия начин за 44-ата в световната ранглиста. Тя отново проби още в първия гейм, но след това изпадна в дупка и загуби пет последователни гейма, допускайки два пъти да бъде пробита. Пиронкова навакса един пробив за 2:5, но след това се пропука за четвърти път на свой сервис и предаде сета.

На старта на решителния трети сет Джорджи се възползва от набраната инерция и поведе с 2:0, след като направи пети пореден пробив. Ситуацията на корта обаче бързо се промени. Пиронкова веднага върна пробива и след това изравни при 2:2.

Последваха няколко доста убедителни гейма за сервиращите, преди бившата полуфиналистка от "Уимбълдън" първа да вземе предимство. Тя проби за 5:4, обръщайки гейма от 0:40, и получи шанс да сервира за победата.

Пиронкова поведе с 40:30 и стигна до мачбол. Тя обаче не издържа на напрежението. Джорджи върна пробива в последния възможен момент, спечели подаването си за 6:5, след което с втори пореден пробив сложи край на драматичната битка.

Дневник.бг