Волейболистките от националния отбор на България отпаднаха от eвропейското първенство в Белгия и Холандия, след като записаха трета поредна загуба.

Воденият от селекционера Драган Нешич тим отстъпи драматично на Беларус с 2:3 (21:25, 23:25, 25:14, 25:20, 11:15) в последния си мач от група С в Ротердам.

Най-резултатни за българския тим отново станаха капитанката Елица Василева (2 аса, 39% ефективност в атака) и Емилия Николова (4 блока, 2 аса и 30% ефективност в атака) съответно с 23 и 22 точки, но и тяхните усилия не помогнаха за успех.

Така българките завършиха на последното четвърто място в групата без нито една победа и само две спечелени точки. Отборът на Беларус пък със сигурност ще завърши на второ място с две победи, една загуба и 5 точки и ще играе на плейофите срещу третия от група А.

По-късно тази вечер е последният мач от потока на българките, който ще противопостави настоящия шампион Русия и Хърватия. Двата тима със сигурност продължават напред, като "Сборная" ще бъде победител и ще се класира директно за четвъртфиналите, докато хърватките ще минат през плейофи.

В миналия кръг България отново записа загуба с 2:3 от Хърватия, а в първия си двубой в Холандия загуби катастрофално от Русия с 0:3, като в единия от геймовете взе само шест точки. Преди началото на турнира от щаба на тима обявиха, че целта им е пробив във финалната осмица, но представянето им бе далеч от очакваното.

Дневник