Битката за трофея в Шампионската лига продължава днес с нова порция мачове от груповата фаза, в които ще играят няколко от фаворитите за спечелването на турнира.

Един от най-очакваните двубои от програмата, която по традиция започва в 21.45 часа, е домакинството на "Барселона" срещу "Байер" (Леверкузен).

Големият въпрос преди него е как ще се представят каталаунците в първия си мач след контузията на Лионел Меси.

Звездата на тима се контузи в мача с "Лас Палмас" от Примера през уикенда, а в последствие се оказа, че е разкъсал връзки на коляното и ще е извън терените в следващите два месеца. Треньорът на европейските шампиони Луис Енрике призна, че тимът трудно ще се приспособи към отсъствието на големия си мотор.

"В случая с Меси е излишно да казвам колко важен е той за отбора. Ще бъде голямо предизвикателство да играем без него. В играчите ще има допълнителен стимул за победа заради него, но Меси е незаменим", заяви испанският специалист.

Той обясни, че няма да натоварва конкретен играч с функциите на Меси, а отборът ще опита с общи усилия да запълни празнината, като най-важното сега е добър резултат срещу "Байер". В другия мач от групата "БАТЕ" (Борисов) посреща "Рома".

В друг любопитен сблъсък "Челси" гостува на "Порто", а всички погледи ще са насочени към Жозе Моуриньо, който ще се изправи срещу тима, с който проби в големия футбол. Сините от Лондон имат само един проблем с контузиите - вратарят Тибо Куртоа е аут за двубоя.

"Бях тук две години и половина и спечелихме всичко. Това е клубът, който отвори вратите за мен, за моята международна кариера. "Челси" не е сред фаворитите за спечелване на Шампионската лига по различни причини. Ние сме фаворити за първото място в групата, но след това ще трябва да преразгледаме целите си", каза португалският треньор преди срещата.

"Байерн" (Мюнхен) ще има трудната задача да спре серията на "Динамо" (Загреб) от 45 официални мача без загуба. Участие в мача на "Алианц арена" няма да може да вземе халфът на домакините Артуро Видал, който се възстановява от лека травма.

"Всеки мислеше, че "Арсенал" ще победи в Загреб, но когато гледах мача, веднага видях поради каква причина Динамо "спечели". Те са много добре организирани и много агресивни. Разполагат с доста технични играчи и ние трябва да подходим към този двубой много сериозно. Няма да е лесно. 45 мача Динамо няма загуба. Това показва колко силен състав е това," коментира наставникът на баварците Хосеп Гуардиола.

В същата група "Арсенал" и "Олимпиакос" ще се борят за първите си точки в турнира в сблъсък на "Емирейтс" в Лондон. Останалите мачове от програмата днес са "Зенит" - "Гент", "Лион" - "Валенсия" и "Макаби" - "Динамо" (Киев). 

Дневник