Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев направи няколко промени в състава, като включи доста нови имена. Той обяви групата от 23-ма футболисти за последните два мача от квалификациите за Евро 2016.

България гостува на Хърватия на 10 октомври, а три дни по-късно приема Азербайджан.

Сред вратарите отново са повикани Божидар Митрев и Благой Макенджиев, които се появиха принудително в състава за предните мачове заради проблемите на Владислав Стоянов и Николай Михайлов. Стражът на "Мерсин" е извън групата, а в нея влиза Пламен Илиев.

Обновяването на отбора се усеща и в останалите постове. Сред защитниците ги няма Иван Бандаловски и братята Йордан и Веселин Миневи, а вместо тях влизат завърналият се в "Левски" Живко Миланов и възстановилият се от операция Иван Иванов. За първи път в националния отбор са поканени Антон Недялков от "Литекс" и Асен Георгиев от "Монтана".

Петев връща Андрей Гълъбинов и Димитър Рангелов за сметка на Илиян Мицански и Валери Божинов. В състава са още Георги Костадинов от "Левски", който също е дебютант, и нападателят на "Славия" Антон Карачанаков.

България може да разчита на чудо, за да стигне до бараж. За целта са необходими победи, едната от които с два гола разлика в Загреб, както и Хърватия да падне от Малта.

Групата на България
Вратари: Божидар Митрев (Шериф), Благой Макенджиев (Берое), Пламен Илиев (Ботушани)

Защитници: Александър Александров (Лудогорец), Иво Иванов (Берое), Георги Терзиев (Лудогорец), Иван Иванов (Базел), Страхил Попов (Литекс), Живко Миланов (Левски), Антон Недялков (Литекс), Асен Георгиев (Монтана)

Полузащитници и нападатели: Симеон Славчев (Аполон Лимасол), Георги Костадинов (Левски), Ивайло Чочев (Палермо), Христо Златински (Университатя Крайова), Тодор Неделев (Майнц 05), Антон Карачанаков (Славия), Александър Тонев (Фрозиноне), Михаил Александров (Лудогорец),  Ивелин Попов (Спартак Москва), Георги Миланов (ЦСКА Москва), Димитър Рангелов (Коняспор), Андрей Гълъбинов (Новара)

dnevnik.bg