Ръководството на "Литекс" внесе жалба в Съдийската комисия на БФС срещу решенията на Таско Тасков.

Той беше главен арбитър на дербито от изминалия кръг на А група срещу "Лудогорец", което завърши 1:1 в Разград. Оранжевите завършиха мача с човек по-малко, след като Страхил Попов беше изгонен в 46-ата минута с директен червен картон.

Оранжевите прикрепиха към жалбата си и петминутно видео, в което посочват и претенциите си, като сред тях са класическо нарушение на Керчев срещу Йонсен за картон, нарушение отзад срещу Данило Асприля, при което е спестен картон, две нарушения на Козмин Моци за червен картон и няколко други.

"В дербито "Лудогорец" - "Литекс" имаше немалко моменти, при които оранжевите бяха ощетени в съдийските решения. Ето видео с някои от най-очевидните и грешни отсъждания, както и различния критерий, проявен от реферите в идентични ситуации", написаха ловчанлии на официалния си сайт.

Вчера временно изпълняващият длъжността председател на съдийската комисия и съдийски наблюдател на мача Петър Петров заяви, че е останал доволен от съдийството на Тасков.

"Таско Тасков се справи със спорните ситуации в дербито. Положението за дузпата го изгледахме поне десет пъти, от нито една гледна точка на повторенията не личи дали е нарушение или не. Съдията трябва да вземе решение за части от секундата и именно заради това заставам зад него. Освен червения картон, който беше правилно вдигнат от съдията, имаше и други спорни ситуации, но не желая да взимам отношение. Едно е ясно", коментира Петров.

dnevnik.bg