Станимир Стоилов и неговият "Астана" са амбицирани да спечелят първите си точки в груповата фаза на Шампионската лига. Тази вечер първенецът на Казахстан посреща турския шампион "Галатасарай" и има добри шансове да го постигне. Въпреки че е пълен аутсайдер, съставът на Стоилов вече доказа с играта си срещу водача в групата "Бенфика", че ще може да бъде сериозно препятствие за всички отбори в група С.

Българският специалист вече спечели заслужено място в историята на казахския футбол, а сега е амбициран да продължи възхода на "Астана" с първи точки. Те биха били първи както за Казахстан, така и за него самия като треньор в най-престижния клубен турнир. Той вече има седем мача зад гърба си - шест с "Левски" и един с "Астана", в които отборите му записаха седем поражения.

Шампионът на Казахстан обаче показва тактическа дисциплина и добра организация в отбрана, което му дава поводи за оптимизъм преди историческото първо домакинство в Шампионската лига.

"Знаем колко важен мач е това както за "Астана", така и за целия Казахстан. "Галатасарай" е фаворит, но ние ще имаме своите шансове да спечелим нещо от този мач", заяви Стоилов на пресконференцията преди двубоя.

"На първо място трябва да мислим за дисциплината на терена и затова да дадем най-доброто от себе си. Ако не го направим, ще допуснем грешки. Но независимо какво ще се случи, за нас това е ценен опит", допълни българинът.

"Галатасарай" няма да разчита на една от звездите си - Бурак Илмаз, но според Стоилов това не е някакъв голям плюс за "Астана". "Те има още много класни играчи в атака, така че едва ли това ще повлияе на мача", каза още Стоилов.

През уикенда "Астана" загуби с 1:2 от "Иртиш", където старши треньор е Димитър Димитров-Херо. По този начин след 27-ия кръг тимът на Стоилов изостава със седем точки от лидера "Кайрат" (Алмати) при мач по-малко.

Треньорът на "Галатасарай" Хамза Хамзаоглу очаква тежък сблъсък с шампиона на Казахстан. "Идваме тук да спечелим трите точки. Ако се случи, със сигурност няма да е лесно. Ако стигнем до равенство, това също ще е добър резултат за нас. Мисля, че вървим в правилната посока и ще го покажем."

"Шестима играчи на "Астана" са в националния отбор, а всички мачове между Турция и Казахстан са много завързани. Трябва да бъдем гъвкави, ако искаме да постигнем добър резултат", допълни наставникът на турския шампион.

dnevnik.bg