Григор Димитров приключи рано участието си в турнира на двойки в Куала Лумпур.

Българинът и индийският му партньор Леандер Паеш отстъпиха срещу британско-австралийския тандем Джонатън Марей и Рамиз Джунейд с 5:7, 6:1 и 4:10 в шампионския тайбрек.

По този начин 42-годишният Паеш сдаде титлата, която спечели в Малайзия през миналата година заедно с поляка Марчин Матковски.

В първия сет Димитров и Паеш имаха три точки за пробив, но ги пропуснаха. Марей и Джунейд също имаха три и успяха да реализира една в 11-ия гейм, след което при свой сервис приключиха първата част.

Във втория сет българинът и индиецът намериха ритъма си и дадоха едва един гейм и общо десет точки на съперниците. Те пробиха два пъти от седем възможности, а в същото време отразиха единствения шанс, който се откри пред британеца и австралиеца.

В шампионския тайбрек 24-годишният Димитров и 42-годишния Паеш изостанаха с минипробив при 2:4, но успяха бързо да го върнат и да изравнят при 4:4. След това обаче загубиха шест поредни точки, а с това и мача.

Димиров ще продължи  участието си в Малайзия в индивидуалния турнир. Той почиваше в първия кръг като поставен под №4, а във втория ще срещне португалеца Жоао Соуса.

dnevnik.bg