"Левски" обяви, че е платил 402 295 лева на Националната агенция за приходите (НАП). Сумата отива за погасяване на задълженията на сините.

Това е втори превод към агенцията, откакто Тодор Батков се оттегли от управлението на "Левски". Преди месец столичният клуб плати още 423 000 лева.

На пресконференцията в края на юни, на която Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов бяха представени като новите главни акционери, председателят на Управителния съвет обяви, че задълженията на сините към НАП са около 4 млн. лева.

Клубът обяви намерение всеки месеца да отделя пари за намаляване на дълга. Планът е да се плащат минимум по 1.2  млн. лева на година, за да може до три години задълженията да бъдат изчистени.

По-рано този месец Тонев заяви, че клубът е изплатил и 2.7 млн. лева на бивши и настоящи играчи и треньори. Сините дължат още 400 000 лева на бивши служители, но целта им е те да бъдат погасени до края на календарната година.

Преди две седмици "Левски" представи поредния си спонсор в лицето на австрийската строителна фирма "Щрабаг". По-рано сините сключиха договор за генерално спонсорство  с "Виваком", а освен това се обвързаха с "Градус" и "Спорт депо".

Дневник