Селекционерът на националния отбор по волейбол за жени Драган Нешич е подал оставка, обяви президентът на българската федерация Данчо Лазаров. Специалистът напуска поста си след провала на европейското първенство, на което България загуби и трите си мача в групата.

"Не знам Драган какво е казал на летището, но оставката му дойде като документ във федерацията", заяви председателят на БФВ.

А при завръщането в София късно във вторник вечерта Нешич каза, че няма за какво да подава оставка, тъй като договорът му изтича на 5 октомври. "Моята оставка ще промени ли нещо? Ще дойде нов треньор, втори, трети, пети... Най-важното е да направим един сериозен анализ", каза селекционерът на летище София.

"Не става въпрос за провал, но е един сериозен неуспех. Това е мой личен неуспех, неуспех на отбора", коментира Нешич представянето на европейското.

Според Лазаров случилото се в Ротердам е "наистина изненадващо". "Това не е за първи път. Проблемът е много сериозен и трябва да се направят сериозни анализи, защото този състав в продължение на пет години показа едни и същи резултати като на това европейско. При положение че през цялото време с тях работиха доста добри треньори, включително и световен шампион като Владимир Кузюткин. Направете си изводите, но очевидно проблемът не е в треньора", заяви Лазаров.

Капитанът Елица Василев заяви след последната загуба, че вината не е нито на Нешич, нито на федерацията.

Президентът на федерацията обясни, че предстои да се мисли кой ще е селекционер на женския отбор. По думите му темата ще е актуална след европейското за мъже в България и Италия от 9 до 18 октомври.

Лазаров потвърди и че България ще се кандидатира за домакин на световното през 2018 г. Тогава проектът също ще е съвместно с Италия.

Дневник