"Реал" (Мадрид) стигна до лека победа с 2:0 като гост на "Малмьо". Звездата на вечерта бе Кристиано Роналдо, който вкара и двете попадения в мача, а те бяха под №500 и №501 в кариерата му.

Португалецът се разписа по веднъж в двете полувремена, а домакините останаха и с човек по-малко в 78-ата минута, когато Йосимар Йотун получи втори жълт картон.

"Реал" поведе в 29-ата минута, когато Иско успя да намери на страхотна позиция непокрития Роналдо. Той не сбърка и изведе тима си напред със своето попадение №500. В самия край на двубоя португалецът записа още един гол на сметката си, след като засече от непосредствена близост центриране на Лукас Васкес.

Роналдо вече има 322 гола за "Реал", а други 118 са реализирани с фланелката на "Манчестър юнайтед". Първите пет попадения за Роналдо естествено са с екипа на родния му "Спортинг" (Лисабон). За националния тим на Португалия той има 55 гола. Първият гол на нападателя в кариерата му пада на 7 октомври 2002 година.

В другия мач от групата ПСЖ победи с 3:0 "Шахтьор" (Донецк) като гост и така също събра пълен актив от точки. Белите обаче са с по-добра головора злика - 6:0 срещу 5:0 на парижани.

Дневник