Отборите от Манчестър взеха първите си точки в тазгодишното издание на Шампионската лига.

"Манчестър юнайтед" стигна до обрат с 2:1 срещу "Волфсбург" на "Олд Трафжрд", а съгражданите им от "Сити" също записаха първа победа в турнира през този сезон, след като победиха със същия резултат "Борусия" (Мьонхенгладбах) като гост.

"Волфсбург" откри резултата срещу червените дяволи още в 4-ата минута. Даниел Калиджури се озова сам срещу Давид де Хеа на десетина метра от вратата след пас на Макс Крузе и хладнокръвно реализира.

В средата на първата част домакините пропуснаха страхотна възможност да изравнят резултата. Звездата на "червените дяволи" Антони Марсиал проби по дясното крило и подаде остро към Уейн Рууни, който обаче не успя да уцели вратата.

В 34-ата минута домакините стигнаха до изравняване, след като Хуан Мата си изработи и вкара дузпа. Тя бе отсъдена, защото голмайсторът на "Волфсбург" Калиджури блокира с ръка негов опит за центриране.

Седем минути след началото на второто полувреме играчите на Луис ван Гаал стигнаха до пълен обрат. Хуан Мата изведе с пета Крис Смолинг в наказателното поле оми в очи вратаря. Защитникът отигра добре и прати топката покрай Беналио за 2:1.

Възелът в групата на "Юнайтед" се завърза здраво, след като ЦСКА (Москва) победи с 3:2 ПСВ (Айндховен) и така всички отбори в групата събраха по три точки.

"Манчестър сити" също изоставаше в резултата, но успя да стигне до победа в гостуването си в Мьонхенгладбах. Герой в срещата бе вратарят на "гражданите" Джо Харт, който спаси дузпа и още няколко стопроцентови положения. Гостите стигнаха до успехс 2:1 след гол от дузпа в последната минута.

Мачът започна с натиск на домакините, които стигнаха до дузпа още в 18-ата минута. Наказателният удар бе отсъден заради фаул на Отаментди срещу Рафаел. Зад топката застана потърпевшият, но изстрелът му бе спасен от Харт.

В 65-ата минута Демикелис засече с глава центриране на Де Бройне от корнер, Корб изчисти от голлинията и изглеждаше, че топката е минала гол линията. Това все пак нямаше значение, защото след това Отамедни овладя и някакси успя да промуши топката през всички играчи пред вратата за 1:1.

Дневник