Григор Димитров ще се изправи срещу германеца Бенямин Бекер в четвъртфиналите на турнира от категория "АТП 250" в Куала Лумпур, а двубоят им ще бъде в петък на централния корт не преди 1.30 часа българско време.

Димитров днес победи драматично шампиона от 2013 г. Жоао Соуса в три сета. Бекер също преодоля втория кръг след обрат - срещу поставения под №7 Жереми Шарди, а в първия отстрани Сам Грот от Австралия.

Преди мача между 24-годишния българин и 34-годишния германец ще се изиграят две срещи. В 9.15 часа стартира очертаващият се като най-интригуващ сблъсък за деня Ник Кириос срещу Иво Карлович, а след тях играят Вашек Поспишил и Фелисиано Лопес.

Димитров никога досега не е играл срещу Бекер, който е 74-и в световната ранглиста. Германецът има една титла в кариерата си - от 2009 г. на тревата в Хертогенбош, а върховото му място в класацията на АТП е 35-ото от октомври 2014 г.

През този сезон той направи най-добрите си участия в Големия шлем - трети кръг на Australian Open и "Ролан Гарос", но след това формата му спадна и активът му от началото на сезона е 18 загуби и само девет победи.

Победителят от първия двубой между Димитров и Бекер ще срещне в полуфиналите поставения под №1 Давид Ферер или Михаил Кукушкин, който елиминира българина във втория кръг на US Open.

Испанецът и представителят на Казахстан се срещат в последния четвъртфинал, който ще започне не преди 15.30 часа.

Дневник.бг