ПАОК и "Борусия" (Дортмунд) завършиха 1:1 в първия мач на Димитър Бербатов като титуляр за новия му отбор.

Гърцкият отбор изигра много добре тактически мача и дори можеше да стигне до победата срещу фаворита в група С на Лига Европа, но допусна изравняване в 72-ата минута, а след това пропусна отлична възможност за второ попадние.

"Борусия" доминираше през целия мач, но срещаше огромни трудности в създаването на чисти положения пред вратата на ПАОК. Тимът от Солун беше отлично организиран в защита и не оставяше пространства на съперника.

Томас Тухел направи цели осем промени спрямо последния мач в Бундеслигата, но в състава на германците все пак бяха футболисти като Роман Вайденфелер, Невен Суботич, Хенрих Мхитарян, Марко Ройс и Анднан Янузай.

През първото полувреме играчите на "Борусия" се бяха настанил трайно в половината на съперника, владееха топката над 65% от времето и отправиха десет удара. Нито веднъж обаче те не затрудниха вратаря Робин Олсен.

Единственото чисто голово положение се откри в 25-ата минута, когато съвсем малко не достигна на Ройс да засече във вратата центриране отдясно.

ПАОК много по-рядко поглеждаше към наказателното поле на гостите. Гръцкият тим се беше подредил добре в отбрана и беше концентрирал усилията си в дефанзивен план. Домакините обаче изчакваха търпеливо своя шанс. Те изтеглиха доста напред защитниците на противниковия отбор и успяха да ги изненадат в 34-ата минута.

Капитанът на ПАОК Александрос Циолис изведе с чудесно подаване Роберт Мак, който се измъкна от закъснелия опит за изкуствена засада, напредна сам срещу вратаря и с мощен удар прати топката в мрежата с помощта на горната греда.

Няколко минути по-късно Бербатов опит да изненада Роман Вайденфелер с техничен удар от дистанция, но беше доста неточен.

И през втората част ситуацията на терена беше същата. "Борусия" притежаваше топката, но не успяваше да пробие добре организираната защита на ПАОК. В атака гърците разчитаха Бербатов да сваля и задържа топката, а при възможност да се използва скоростта на Мак.

В 56-ата минута българският нападател се пребори за топката, излъга премина покрай противников играч и отправи далечен удар от трудна позиция, но не беше точен.

След скучна първа четвърт на полувремето гостите започна по-сериозно да притискат съперника, за което помогнаха добрите смени на Тухел.

В 70-ата минута Олсен спаси пряк свободен удар на Ройс, но само две минути по-късно изравни. Гонсало Кастро центрира в наказателното поле, а Адриан Рамос заблуди вратаря, че ще играе с топката, и тя влетя директно в мрежата.

В 82-ата минута ПАОК пропусна страхотен шанс отново да поведе. Влезлият като резерва Жайро се озова очи в очи с Вайденфелер, но си затвори ъгъла, а след това опита да прокара топката между краката на вратаря, който обаче реагира добре и изби в корнер.

В 89-ата минута Бербатов беше заменен, а до края ПАОК удържа равенството и записа второ равенство в Лига Европа.

Гърците заемат третото място в групата с две точки. "Борусия" е лидер с четири, а "Краснодар" излезе втори с три, след като победи "Габала" с 2:1.

Второ поредно равенство в Лига Европа записа и "Ливърпул". В експериментален състав и с мисъл за предстоящото дерби с "Евертън" в неделя", "мърсисайдци" завършиха 1:1 при домакинството на швейцарския "Сион".

Брендън Роджърс започна в състав Симон Миньоле, Натаниел Клайн, Коло Туре, Джо Гомес. Емре Джан, Адам Лалана, Джо Алън, Джордан Роситър, Джордан Айб, Дивок Ориги и Дани Ингс.

"Ливърпул" започна отлично мача и поведе още в петата минута с гол на Адам Лалана. В 18-ата минута обаче "Сион" изравни след попадение на Ебенезер Асифуах.

С това равенство швейцарците поведоха в групата с четири точки. "Ливърпул" и "Бордо" разделят второто място с по две, а "Рубин" (Казан) има една след тазвечершното нулево равенство с французите.

Дневник.бг