Министър-председателят Бойко Борисов организира среща, свързана с бъдещето на футболния ЦСКА. На нея са присъствали спортно-техническият директор Пламен Марков и представители на привържениците на клуба.

От фенските организации е имало представители на фенклуб "Сектор Г", сдруженията "ЦСКА завинаги" и "Червени сърца". От страна на правителството са били също министърът на спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването Петър Москов.

"По време на срещата бе обсъдено бъдещето на нашия любим клуб и възможните изходи от тежката ситуация, в която се намира ЦСКА. След проведените разговори бе дадена "зелена светлина" желанието на футболния клуб и милионите "червени" фенове да се случи", обявиха от "Сектор Г" във фен страницата си във Facebook.

От изявлението става ясно, че последната дума ще има президентът на футболния съюз Борислав Михайлов, с когото предстоят срещи. "В най-скоро време очакваме развитие по наболелия за всички ни въпрос", допълват привържениците.

От "Сектор Г" твърдят, че искат справедливост за ЦСКА. "Задайте си въпрос с какви дружества играят "Лудогорец", "Нефтохимик", "Берое", "Пирин" и т.н. Какво е по-различно с нашия случай? Нищо! Ако наистина искат да помогнат, просто трябва да разрешат ФК ЦСКА да продължи да играе във В група с новото акционерно дружество без 30 милиона дългове. "Берое" дължаха милиони на държавата и на полусезона в А група направиха ново АД, което съвсем спокойно продължи да играе в А група."

На предположенията, че това може да е предизборен ход, от фенклуба отговарят: "Чакаме развитие по въпроса, няма какво да гадаем дали е предизборно обещание или не! Всички "армейци" сме заедно и си искаме нашето и трябва да си отстояваме до последно исканията!"

Откакто ЦСКА е във В група на почти всеки мач публиката на червените отправя обидни скандирания към Борисов. Запалянковците са недоволни от отношението на държавата към клуба.

Самият Борисов изтъкна, че много иска да помогне на ЦСКА, стига да му кажат как.

dnevnik.bg