Българският тенисист Григор Димитров приключи участието си в турнира от категория "АТП 250" в Куала Лумпур. Хасковлията загуби с 4:7, 6:7 (3) от германеца Бенямин Бекер в третия кръг.

Това се оказа поредният разочароващ турнир за Димитров през сезона. Той започна в надпреварата директно във втория кръг и преодоля трудно Жоао Соуса след обрат.

Срещу 74-ия в света българският тенисист изпадна в сходно положение, след като загуби първия сет. Във втория той поведе с 5:2, но загуби след тайбрек.

В полуфинала съперник на Бекер ще е победителят от мача между Давид Ферер и Михаил Кукушкин.

В продължилия 1.36 часа мач двамата състезатели разчитаха много на началния си удар. Те стигнаха до по четири възможности за пробив за цялата среща.

Първият сет беше решен от пробива, който Бекер постигна. Германецът го защити и стигна до 6:4.

Димитров започна добре втория сет - той взе подаването на съперника си и съумя да поведе с 4:1. След размяната на геймове и при 5:3 в своя полза хасковлията сервираше за изравняването на резултата. Той обаче пропусна два сетбола и впоследствие пробивът беше върнат. В десетия гейм Димитров можеше да направи решителен пробив, но не успя да се възползва от още две възможности за пробив.

Тайбрекът започна оспорвано, но след3:2 за българина Бекер влезе в силна серия и след пет поредни точки спечели мача.

dnevnik.bg