Президентът на УЕФА Мишел Платини е провел няколко телефонни разговора с хора от министреството на спорта във Франция, както и представители на управляващите, за да обясни, че не е взимал подкуп от Сеп Блатер.

Швейцарският президент на ФИФА бе заподозрян в "нелоялното плащане" на 2 милиона​ швейцарски франка на Платини за работа, която той е свършил в периода януари 1999 - юни 2002 г.

Плащането е извършено през февруари 2011, а Платини бе разпитан в качеството си на свидетел, въпреки че швейцарските власти намекнаха, че и срещу него може да бъде повдигнато дело.

"Платини се чувства "чист" и искаше да ми го каже още веднъж. Той обясни всичко. Напълно вярвам в него и мотивацията му да стане президент на ФИФА", заяви главният секретар на Франция Тиери Браярд пред L'Equipe.

Платини получи и подкрепа от страна на спортният министър на Франция Патрик Кане.

"Не сме променили мнението си за подкрепата ни към него. Ако имаше някакъв проблем, не се съмнявам и за минута, че щеше да се кандидатира за президент на ФИФА. Неговото съобщение към нас бе "продължете да ми се доверявате", коментира Кане.

Дневник