"Манчестър сити" прекъсна серията си от две поредни загуби, след като победи с категоричното 6:1 "Нюкасъл".

След успеха "гражданите" се върнаха на първото място в класирането с 18 точки, с две повече от градския си съперник "Манчестър юнайтед", който утре ще се изправи в дербито на кръга срещу "Арсенал".

В герой за домакините в днешния мач се превърна Серхио Агуеро, който вкара пет от попаденията за своя тим, който изоставаше в резултата с 0:1 до 42-ата минута.

Тогава започна наказателната акция на аржентинския нападател, който за 20 минути игрово време обърна резултата, а един гол в 53-ата минута добави и Кевин де Бройне.

Въпреки лекия домакински превес на "Сити", "свраките" първи стигнаха до гол. В 18-ата минута Александър Митрович засече с глава центриране на Жоржиньо Вайналдум и не остави шансове на Джо Харт.

В минутите след попадението "гражданите" изпаднаха в ступор, а "Нюкасъл" можеше да си осигури комфортна преднина, но поредни пропуски направиха Айосе Перес и Митрович на два пъти. Играчите на Мануел Пелегрини постепенно се окопитиха и стигнаха до изравняване три минути преди края на първата част.

Давид Силва центрира към далечната греда, Фернандиньо свали към Агуеро и той плонжира с глава отблизо. Наказателната акция на аржентинеца продължи и след подновяването на играта. Той вкара два бързи гола м 49-ата и 50-ата минути и така осигури комфортна преднина на своя тим.

"Свраките" се сринаха след това и в 53-ата минута Де Бройне направи преднината на домакините 4:1. В 60-ата минута Агуеро вкара четвъртия си гол в мача с удар в далечния ъгъл, а две минути след това офирми и крайния резултат с петото си попадение. 

Дневник