Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо заяви, че няма намерение да подава оставка след загубата с 1:3 от "Саутхемптън". Шампионите записаха четвърто поражение от осем мача във Висшата лига и заемат 16-ото място.

Според португалеца в света има треньори на неговото ниво, но не и по-добри, заради което клубът не трябва да се разделя с него.

"Искам няколко неща да са ясни. Първо - аз не бягам (от отговорност). Второ - ако клубът иска да се махна, трябва да ме уволни, защото аз няма да избягам от отговорността ми към моя отбор. Аз съм повече от убеден, че ще завършим в топ 4. А ако да завърши в топ 4 е лош сезон, така да бъде."

"Трето, и по-важно от първите две, това е критичен момент в историята на "Челси". Знаете ли защо? Защото ако клубът ме уволни, ще уволни най-добрият мениджър, който някога е имал. "Челси" няма как да има по-добър мениджър от мен. Има мениджъри в света, които са на моето ниво, но не и по-добри. Няма по-добри. Аз искам най-доброто за "Челси", а най-доброто за "Челси" е аз да остана начело", каза Моуриньо след вчерашния двубой.

Португалецът допълни, че практиката в "Челси" винаги е била да се сменят мениджърите, когато резултатите не са добри. "Но когато от клуба се свързаха с мен, за да се върна, ми беше казано: "Имали сме много мениджъри, но знаем, че ти си най-добрият."

"Когато станахме шампиони през миналия сезон, казах, че ще остана, докато собственикът или бордът на директорите не поискат да си тръгна. Никой клуб не може да ме убеди да напусна. Няма финансова оферта, която да го направи. Ще остана до деня, в който собственикът или бордът не кажат: "Жозе, стига толкова."

Моуриньо каза още, че през седмицата е разговарял с играчите и няма никакво съмнение, че те му вярват.

Мениджърът на "Челси" отново се оплака от съдийството. Според него реферите ги е страх да отсъждат ситуации в полза на "Челси". Той за пореден път намекна, че срещу него и отбора му има заговор.

Португалецът претендираше за неотсъдена дузпа срещу "Саутхемптън" и отново изрази недоволство от наказанието на Диего Коща. "Ако ФА иска да ме накаже, да ме наказва, няма проблем", завърши Моуриньо.

Дневник