Рафаел Надал е първият полуфиналист на турнира от категория "АТП 500" в Пекин. Испанският тенисист постигна трудна победа над американеца Джак Сок с 3:6, 6:4, 6:3 и в спор за място на финала ще се изправи срещу Фабио Фонини или Пабло Куевас.

Носителят на 14 титли от Големия шлем не започна уверено и още в третия гейм беше пробив. Той имаше четири възможности да върне пробива и да изравни при 3:3, но ги пропусна, а малко по-късно предаде първия сет, след като за втори път загуби подаването си.

Втората част започна доста по-добре за Надал, който реализира пробив още в първия гейм. Това беше единствената му точка за пробив в света, но тя се оказа достатъчна.

Бившият номер 1 сервираше за влизане в трети сет при 5:4 и точно в този гейм Сок стигна до първата си и последна възможност в мача да вземе подаването на съперника. Надал обаче намери сервиса си и се спаси.

В решителния трети сет 29-годишният испанец заигра изключително спокойно, докато 23-годишният американец започна все по-често да греши.

Надал нито веднъж не трябваше да спасява подаването си, а в същото време имаше три възможности за пробив. Той се възползва два пъти - в петия и деветия гейм, за да сложи край на двубоя след 2,01 часа.

Надал завърши мача с по-малко печеливши удари от съперника - 19 срещу 29, но компенсира с по-голяма стабилност и десет непредизвикани грешки по-малко - 25 срещу 35.

Вторият полуфинал в Пекин ще бъде определен след двубоите Давид Ферер срещу Йен Хсун Лу и Новак Джокович срещу Джон Иснър.

dnevnik.bg