Българският футболен съюз спечели частично обжалването пред Дисциплинарната комисия на УЕФА за наказанието на Илиян Мицански. Първоначално нападателят беше лишен от състезателни права за два мача, но санкцията е намалена на два.

Мицански беше наказан заради червения картон, който получи в европейската квалификация срещу Италия на 6 септември. Тогава той настъпи полузащитника на домакините Даниеле Де Роси, който след това го изрита в крака и също беше изгонен.

Мотивите за обжалването бяха свързани с "твърдото  убеждение" на БФС, че при нарушението срещу халфа на "Рома" Мицански е действал неумишлено и не е провокирал ответните действия на противниковия футболист. Освен това Де Роси беше наказан за две срещи.

Мицански ще изтърпи наказанието си в последните две европейски квалификации - утрешното гостуване гостуването на Хърватия и домакинството на Азербайджан на 13 октомври.

29-годишният нападател на корейския "Сувон" ще може да се завърне за старта на квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 г. Първият официален мач на България след края на цикъла за Евро 2016 ще срещу Люксембург на 6 септември 2016 г.

dnevnik.bg