"Левски" и "Юргорден завършиха 2:2 в юбилейния приятелски двубой по случай 50-годишнината от първия мач на сините в Европа.

Гостите от Швеция на два пъти успяваха да поведат в резултата, но българският тим успявяше да изравни с попадения на Атанас Курдов и Илия Димитров в началото и края на второто полувреме.

Още по-интересно беше по трибуните, където феновете на столичани създадоха невероятна атмосфера, за да отпразнуват паметната годишнина.

Домакините започнаха срещата с лек превес, но "Юргорден" първи стигна до гол. Още в 8-ата минута на мача Кевин Уолкър изпълни по перфектен начин пряк свободен удар и така матира стража на сините Боян Йоргачевич.

В 17-ата минута Левски извърши принудителна смяна, след като младокът Деян Иванов получи травма и напусна терена, а на негово място се появи Максимилиан Карнер. Това бе е втора контузия на футболист на сините, тъй като Джереми де Ноойер  получи травма на загрявката преди срещата и мястото му в състава по спешност бе заето от Владислав Мисяк.

"Левски" се опита да отвърне на удара, но атаките на отбора се изчерпваха с хаотични изстрели от средно разстояние. В рамките на няколко минути в края на полувремето сините стигнаха до най-сериозните си положения, но два шута на Дени Махмудов от добра позиция не намериха целта.

На полувремето Стойчо Стоев предприе интересна смяна и пусна в игра младия страж младия страж Александър Любенов на мястото на Йоргачевич. Само четири минути след подновяването на играта сините стигнаха до изравняване.

Точен бе Атанас Курдов, който от около дъгата на наказателното поле успя да промуши топката в мрежата. И късметът беше на негова страна, тъй като топката рикошира коварно в защитник на гостите.

В 66-ата минута Денис Махмудов и Веско Минев напуснаха терена, за да дадат шанс за изява на младите. На тяхно място на терена се появиха Ивайло Ангелов и синът на легендата на сините Даниел Боримиров - Алекс.

След равностойни минути "Юргорден" отново успя да поведе в резултата, като точен с глава бе Фредерик Стенман в 85-ата минута. Ако този резултат се беше запазил, той щеше да е същият като този и в първия сблъсък между двата тима пред 50 години.

Сините все пак успяха да стигнат до гол в продължението на редовното време, когато Илия Димитров засече от близо, за да оформи крайния резултат.

dnevnik.bg